Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Een verfrissende zomer met de Citroenboom

  • Geplaatst op
Een verfrissende zomer met de Citroenboom

‘If life gives you lemons, make lemonade!’. Inderdaad, en hoe meer citroenen hoe beter. Deze citroenen kunnen gemakkelijk zelf worden gekweekt om zo die lekkere limonade te kunnen maken. Met een prachtige citroenboom in het interieur of op het balkon kunnen er in eigen huis en tuin de lekkerste citroenen ontstaan.

Een verfrissende zomer met de Citroenboom

‘If life gives you lemons, make lemonade!’. Inderdaad, en hoe meer citroenen hoe beter. Deze citroenen kunnen gemakkelijk zelf worden gekweekt om zo die lekkere limonade te kunnen maken. Met een prachtige citroenboom in het interieur of op het balkon kunnen er in eigen huis en tuin de lekkerste citroenen ontstaan. Een citroenboom kan zowel binnen als buiten geplaatst worden en door de vrolijke kleuren is het een echte opfrisser in de zomer. De citroenen die eraan groeien kunnen ook daadwerkelijk worden gebruikt om dus bijvoorbeeld een verfrissende limonade mee te maken in de zomer.

 

De Citroenboom komt oorspronkelijk uit India en China, hier werden ze jaren geleden als consumptieboom geplant. Tegenwoordig staan Citroenbomen in het interieur voor de sier, maar daarnaast dragen ze ook echt bij aan de consumptie van citroenen. Als de Citroenboom goed wordt verzorgd, kan deze tot wel 4 keer per jaar vrucht dragen. Voor zo’n goede verzorging geven wij graag een paar handige tips weg.

 

Nr. 1: zonnige standplaats

Een Citroenboom kan op verschillende plekken staan, binnen zal deze het prima doen als kamerplant. Echter kan de Citroenboom in de zomer het beste naar buiten worden geplaatst. Deze Citrusboom houdt namelijk van veel zonlicht en met genoeg zon groeien de mooiste en lekkerste citroenen. Plaats deze plant dus op het balkon, terras of in de tuin en geniet de hele zomer van een kleurrijke en vooral ook lekkere plant!

 

Nr. 2: water geven

Natuurlijk heeft iedere plant water nodig, maar de Citroenboom heeft toch wel wat extra water nodig. Zo dient deze plant altijd in een licht vochtige grond te staan en dit geldt zeker voor de zomermaanden. Rond deze tijd is het verstandig om de Citroenboom twee tot drie keer per week water te geven als deze veel in de zon staat.

 

Nr. 3: op tijd verpotten   

Bij een Citroenboom is het noodzakelijk dat deze op tijd wordt verpot. Het verpotten van deze plant moet gebeuren als de huidige pot te klein wordt. De Citroenboom moet genoeg ruimte hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Kies daarom voor een pot die minimaal 20% groter is dan de huidige pot. Zo kan de Citroenboom weer goed verder groeien en komen er nog meer citroenen aan.

 

Een citroenboom of andere mediterrane plant online kopen

Van plan om zelf de citroenen te laten groeien? Neem dan een kijkje in het ruime assortiment van Fleurdirect.nl. Hier zijn verschillende Citroenbomen te vinden voor binnen en buiten. Kies bijvoorbeeld voor een kleine Citroenboom voor in de vensterbank of een XXL Citroenboom die in de tuin kan worden gezet. Naast de Citroenbomen zijn er nog meer mediterrane planten te vinden bij Fleurdirect.nl. Niet zo’n fan van citroenen? Ga dan voor de Sinaasappelboom of een Olijfboom. Deze mediterrane planten zijn allemaal eenvoudig online te bestellen en dat tegen de scherpste prijzen!