Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Een winters interieur met kamerplanten

  • Geplaatst op
Een winters interieur met kamerplanten

De basis van een mooi interieur zijn natuurlijk diverse meubels, dit veranderd ook niet zo snel. U kunt wel ieder seizoen het interieur veranderden doormiddel van diverse decoraties die bij de tijd van het jaar passen.

De basis van een mooi interieur zijn natuurlijk diverse meubels, dit veranderd ook niet zo snel. U kunt wel ieder seizoen het interieur veranderden doormiddel van diverse decoraties die bij de tijd van het jaar passen. In de winter komen er diverse feestdagen om de hoek kijken, vaak rond de kerst kiezen veel mensen ervoor om het interieur wat aan te passen en wat kerstsfeer in huis te brengen. Dit wordt vaak gedaan doormiddel van een kerstboom, kransen en sierlijke verlichting. Niet iedereen houdt ervan om het interieur helemaal om te toveren tot een winter wondeland, u kunt er ook voor kiezen om het subtiel te houden en kleine aanpassingen te doen aan het interieur. Zo kunt u met kamerplanten al heel ver komen, wit en rood zijn de meest gebruikte kleuren voor in de wintermaanden. U kunt dus gaan voor een mooie witte orchidee of een prachtige rode orchidee die gelijk een andere look geeft aan de ruimte.

 

De perfecte kamerplanten voor in de winter

Er zijn natuurlijk veel verschillende kamerplanten die u in de winter in uw woonkamer, slaapkamer of keuken kunt plaatsen. U kunt het aanpassen aan het seizoen, maar uw eigen smaak en ideeën gaan natuurlijk voor en dit is niet altijd seizoensgebonden. U kunt dus kiezen voor een mooie orchidee, of een andere bloeiende kamerplant die te verkrijgen zijn in diverse winterse kleuren. Ook kan een groene kamerplant prima het interieur opfleuren in iedere tijd van het jaar. Als u in de winter kiest voor kamerplanten, dan is het van belang dat u ook rekening houdt met de verzorging van de planten. In de wintermaanden wordt de verwarming vaak wat hoger opgedraaid of de kachel wordt wat harder opgestookt. Hierdoor wordt de ruime warmer en wordt ook de lucht wat droger, sommige planten kunnen hier wat minder goed tegen en de andere kan prima vertoeven in deze omstandigheden. Het is dus wel verstandig om planten te kiezen voor het interieur die tegen warmte en een drogere lucht kunnen, de meeste planten hebben in deze omstandigheden alleen wat meer water nodig.

 

Buiten donker, binnen licht

In de wintermaanden is het vroeg donker en zijn de avonden een stuk langer dan in de zomer. U kunt er dan voor kiezen om binnen sfeervolle decoratie te gebruiken en vooral warme donkere kleuren toe te voegen aan het interieur. Maar wat nou als u het tegenovergestelde doet, als u juist lichte kleuren gebruikt om zo de woonkamer bijvoorbeeld op te vrolijken in deze donkere en grauwe maanden. Op deze manier houdt u altijd een frisse en vrolijke look in huis en als u niet zo van de winter houdt kunt u in huis altijd nog genieten van de zomerse kleuren. Deze lichte kleuren kunnen prima worden gecombineerd met diverse winter decoraties en ook rond de kerst moet dit geen probleem worden.