Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Ficus is woonplant van de maand januari

  • Geplaatst op
Ficus is woonplant van de maand januari

De Ficus is een plant afkomstig van de moerbeifamilie en deze telt ongeveer 750 soorten. Zo zijn er planten die veel te zien zijn in de keuken en aan tafel, deze staan vooral bekend om de vijgen. Maar verschillende soorten van de Ficus staan ook veel in de woonkamer en geven een groene look aan het interieur.

Ficus is woonplant van de maand januari

De Ficus is een plant afkomstig van de moerbeifamilie en deze telt ongeveer 750 soorten. Zo zijn er planten die veel te zien zijn in de keuken en aan tafel, deze staan vooral bekend om de vijgen. Maar verschillende soorten van de Ficus staan ook veel in de woonkamer en geven een groene look aan het interieur. De Ficus heeft een rijke verzameling aan sierlijke bladeren, de plant is te verkrijgen in een kleine struik maar ook zijn er boompjes voor binnen. De Ficus is niet voor niets woonplant van de maand geworden, deze kamerplant is gemakkelijk in de omgang en het onderhoud. Daarnaast doet de mooie felle groene kleur ook iets aan de populariteit van deze plant. De bladeren bevatten ook nog patronen in diverse kleuren waardoor de plant extra sierlijk wordt.

 

De herkomst van deze prachtige kamerplant

De Ficus komt oorspronkelijk uit tropische en subtropische gebieden waar deze nog steeds groeit. Er zijn erg veel soorten van de Ficus, de planten die we vooral in de woonkamers tegenkomen komen zijn vaak oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Zo hebt u onder andere de Ficus Benjamina, deze wordt gezien als een boom van vrede en overvloed in het Midden-Oosten. Dit komt vooral door de vijgen die eraan groeien, in Indonesië wordt deze plant gezien als verbinding tussen mensen en de geestenwereld. De Ficus heeft dus veel soorten onder zich, maar niet iedere soort kan zomaar in de woonkamer worden neergezet. Niet iedere Ficus kan tegen de leefomstandigheden binnen en daarom zijn hier speciale planten voor. Zo kan onder andere de Ficus Benjamina goed binnen vertoeven, net zoals de Ficus Bonsai, de Ficus Elastica en nog een aantal soorten.

 

Het verzorgen van de Ficus

Als u een Ficus in de woonkamer hebt staan wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Het is dan van belang dat deze goed wordt verzorgd en dat er genoeg aandacht aan wordt besteed. De grond waar een Ficus in staat moet altijd iets vochtig zijn, maar er moet geen laagje water ontstaan in de pot. Als de grond droger begint te worden is het tijd om weer opnieuw water te geven. Hoe vaak u de plant water moet geven hangt af van de temperatuur, hoeveel licht de plant opvangt en de grootte van de Ficus. Deze kamerplant staat graag in de zon en bij het raam is dan ook een prima plek voor de Ficus. Als de plant te weinig zonlicht krijgt dan kan het zijn dat er bladeren afvallen of dat deze bruin worden. Zorg er dan voor dat u de Ficus verplaatst naar een zonnige plek en de bruine bladeren kunt u gewoon afknippen. In de winter kan de plant vaak wat meer blad laten vallen doordat er minder zon is. In de lente zal de Ficus zich vanzelf weer herstellen en deze wordt dan weer mooi groen.