Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Geef uw kamerplanten een goede start in de lente

  • Geplaatst op
Geef uw kamerplanten een goede start in de lente

De lente is officieel ingegaan, hoewel dit nog niet helemaal te merken is aan het weer, is het toch echt zo. Veel mensen houden aan het begin van dit seizoen een grote lenteschoonmaak.

Geef uw kamerplanten een goede start in de lente

De lente is officieel ingegaan, hoewel dit nog niet helemaal te merken is aan het weer, is het toch echt zo. Veel mensen houden aan het begin van dit seizoen een grote lenteschoonmaak. Dit is dan ook de perfecte tijd hiervoor, zo kunt u heerlijk fris en fruitig beginnen aan de lente. Bij een lenteschoonmaak wordt alles grondig onder handen genomen en na de tijd straalt niet alleen uw woning, maar uzelf ook. Het is ziet er altijd een stuk beter uit als alles mooi is opgeruimd en schoon is gemaakt. Dit geldt niet alleen voor uw woning en het interieur, ook voor kamerplanten geldt het dat ze nog mooier zijn als ze bijgewerkt zijn en mooi schoon zijn. Natuurlijk kunt u de kamerplanten niet gaan schoonmaken met een sopje, hiervoor is speciale verzorging verijst. Hieronder vindt u een aantal tips hoe u uw kamerplanten het beste kunt voorbereiden op de Lente en het mooie weer.

 

Tip #1 : Bladeren schoonmaken

Stof kan zich overal ophopen, zo ook op de balderen van uw kamerplanten. In de lente gaat de zon weer heerlijk schijnen en in de zon is het stof nog beter te zijn. Daarom is het een mooie tijd om de bladeren van de kamerplanten even goed stofvrij te maken. Dit kunt u doen door de bladeren nat te maken met een plantenspuit en deze dan met een schone doek af te nemen. Niet ieder blad is even sterk, dus ga er voorzichtig met een doekje overheen en ga niet hardhandig te werk.

 

Tip #2 : Nieuwe aarde, nieuwe kansen

Een kamerplant verpotten is een uitstekend idee om in maart of april te doen. Op deze manier kan de kamerplant een mooie groeispurt maken in de nieuwe aarde waar deze in komt te staan. Doordat de aarde weer vol met nieuwe voedingsstoffen zit en weer lekker vers is geeft dit een goede boost aan uw kamerplanten. Als eerst dient u de kamerplanten voorzichtig uit de pot te halen en probeer zo min mogelijk aarde aan de wortels te laten zitten. Daarna kunt u de pot vullen met nieuwe aarde en hier kunt u de plant dan weer voorzichtig inzetten. Druk de aarde goed aan en geef de plant direct wat water voor een goede start.

 

Tip #3 : Kamerplanten bijknippen

De laatste tip, maar zeker niet de onbelangrijkste tip, is het bijknippen van de kamerplanten. Met het bijknippen van de planten bedoelen we om de dode en bruine bladeren te verwijderen van de plant. Dit dient wel met beleid te worden gedaan zonder dat u de plant natuurlijk beschadigd. Ook als de plant bloemen laat bloeien en er zitten wat dode bloemen tussen, kunt u deze ook het beste verwijderen. Als alleen wat puntjes van de bladeren bruin zijn, dan kunt u deze eenvoudig afknippen. Het blad groeit vanzelf weer verder. Op deze manier houdt u uw kamerplanten gezond en geeft het een frisse en mooie uitstraling.

 

Een goed begin is het halve werk!

Het is niet voor niets dat begin van de lente de perfecte tijd is om uw kamerplanten eens goed aan te pakken. Als ze het voorjaar goed beginnen zult u hier het hele jaar voordeel van hebben. Doordat u uw planten een goede schoonmaak hebt gegeven stralen ze helemaal en dit zult u lang terug blijven zien. Daarnaast zorgt het ook voor een betere groei, zo wordt uw plant nog groter en zullen er meer bladeren aan komen. Het is natuurlijk wel belangrijk om de goede verzorging door te zetten en het hier niet bij te laten zitten. Goed water geven, af en toe de bladeren afstoffen (als dit nodig is) en natuurlijk volop blijven genieten van uw prachtige kamerplanten!