Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Handige tips waarmee uw kamerplanten de winter overleven | Fleurdirect.nl

  • Geplaatst op
Handige tips waarmee uw kamerplanten de winter overleven | Fleurdirect.nl

Iedere winter komt de uitdaging weer terug. Hoe onderhoudt u uw kamerplanten tijdens de winter? Fleurdirect heeft een aantal handige tips voor u. Met deze tips gaan al uw planten de winter overleven, en staan ze in het voorjaar weer volop in bloei!

 

#1. Niet teveel water

Het is erg belangrijk dat u in de winterperiode minder water geeft aan uw planten, dan in de zomerperiode. Dit omdat de plant tijdens de winter in de rustfase zit. In deze rustfase herstelt de plant zich, van een voorjaar en zomer lang groeien. Hierdoor hebben de kamerplanten minder water nodig. Het is heel eenvoudig om te controleren of uw kamerplant water nodig heeft. U steekt uw vinger een paar centimeter in de pot. Voelt de aarde in de pot ca. 3,5 cm diep droog aan, dan kunt u wat water geven. Houd de aarde in de pot niet te vochtig! Wanneer dit wel het geval is zullen de wortels te lang bevochtigd blijven. Dit zal ervoor zorgen dat de wortels gaan rotten en de plant zal dan afsterven.

 

#2. Verdeel het zonlicht

Ondanks dat de plant rust tijdens de wintermaanden, is het wel belangrijk dat elke kant van de plant evenveel zonlicht krijgt. Zo groeit de plant mooi gelijk door. Het makkelijkste is om de plant na elke keer water geven even wat te draaien. Door de plant steeds te draaien blijft deze gelijk doorgroeien. Wanneer de plant niet wordt gedraaid, groeit deze naar het licht toe, hierdoor zal de vorm erg veranderen.

 

#3. Zet uw planten niet op de tocht

Het is belangrijk dat uw planten niet op de tocht staan, of contact hebben met koude oppervlaktes zoals ramen. Dit kan ervoor zorgen dat de plant een thermische shock krijgt. Bij een thermische shock staat een deel van plant in contact met een oppervlak, dat veel kouder is dan de omgeving waar de plant in staat. Om de schade te beperken zal de plant dit blad direct afstoten. De plant is zich immers aan het herstellen en heeft onvoldoende voedingsstoffen om dit blad te redden.

 

#4. Niet teveel temperatuurschommelingen

Zoals eerder benoemd zitten kamerplanten tijdens de winterperiode in een rustfase. Doordat de planten zich in deze rustfase herstellen om in het voorjaar weer te kunnen groeien, is het niet erg dat de temperatuur wat lager ligt dan tijdens de groeifase. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de temperatuur niet teveel schommelt. Deze schommelingen in temperatuur komen het herstel van de plant niet ten goede. Een temperatuurverschil van 7 á 8 graden is het maximale verschil voor uw kamerplanten.

 

Dit zijn enkele handige tips die u kunnen helpen met de verzorging van uw kamerplanten gedurende de winter. Naast deze tips vindt u op Fleurdirect.nl nog meer handvatten, om uw planten optimaal te kunnen verzorgen tijdens de rustfase. Ook zijn er verzorgingsproducten beschikbaar zoals vochtigheidsmeters, zo geeft u nooit teveel water met het risico dat de planten dood gaan.

 

Mocht u meer tips of informatie willen dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.