Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Het belang van goede potgrond

  • Geplaatst op
Het belang van goede potgrond

Bij het planten van kamerplanten, maar ook bij het planten van buitenplanten hebt u goede grond nodig. Maar heeft u wel eens stilgestaan bij was potgrond precies doet?

Het belang van goede potgrond

Bij het planten van kamerplanten en buitenplanten heeft u goede grond nodig. Maar heeft u wel eens stilgestaan bij wat potgrond precies doet? In potgrond zijn verschillende vormen van leven actief, zonder dat wij dit door hebben. Hierbij kunt u denken aan diverse insecten, bacteriën en schimmels. Het groeiproces van planten wordt beïnvloed door de aanwezigheid hiervan. Deze aanwezige insecten, schimmels en bacteriën zorgen er namelijk voor dat de wortels van de planten voedsel op kunnen nemen. Doordat de planten goede voeding binnen krijgen, worden ze groot en sterk, daarnaast blijven ze ook mooi groeien. De kwaliteit van de gebruikte potgrond bepaald dus hoe de plant groeit en bloeit.

 

Een gezonde grond voor zowel kamerplanten als buitenplanten

Er zijn verschillende soorten planten, zo zijn er kamerplanten en planten voor buiten. Bij beide plantensoorten geldt dat ze in een gezonde en goede grond moeten staan. De potgrond die u gebruikt voor uw kamerplanten dient te passen bij de kamerplant. De ene plant heeft namelijk liever een luchtige grond terwijl de andere behoefte heeft aan grond waarbij het water langer wordt vast gehouden. Er is ook potgrond wat beschikt over extra klei en zo zijn er veel verschillende soorten potgrond. Een groene kamerplant heeft bijvoorbeeld behoefte aan andere grond als een bonsai of orchidee.

Potgrond bevat verschillende elementen die het verschil maken tussen de verschillende potgrond soorten. Er zijn een aantal standaard bestanddelen die in potgrond zitten. Hierbij kunt u denken aan zwartveen, witveen, houtvezel, kalk en verschillende meststoffen. Zwartveen is het hoofdbestanddeel wat in potgrond zit, dit deel neemt een grote hoeveelheid water op. Daarnaast is witveen ook een veelvoorkomend deel in goede potgrond. Naast de basiselementen zijn er ook verschillende stoffen die worden gebruikt om de potgrond hun specifieke toepassing te geven. Kokos geeft bijvoorbeeld een luchtige structuur aan potgrond en dit geldt ook voor boomschors. Daarentegen zorgt klei voor meer stevigheid.

 

Hoe herkent u goede potgrond?

Er zijn verschillende soorten potgrond voor diverse planten, maar er zijn ook diverse merken potgrond. De ene potgrond is de ander niet en er zit dan ook zeker verschil in. Om uw planten de juiste verzorging te geven en optimaal te laten groeien is de juiste potgrond erg belangrijk. Maar hoe herkent u goede potgrond eigenlijk? Als potgrond de bovenstaande elementen bevat, dan is potgrond vaak van een goede kwaliteit. Ook zijn er soorten potgrond die over het RHP keurmerk beschikken. Dit keurmerk garandeert dat u minder water hoeft te geven, een betere groei en bloei kunt genereren aan uw planten en ook is het een stuk milieuvriendelijker. Voor meer informatie over de juiste potgrond kunt u ook altijd contact opnemen met Fleurdirect.nl. Wij helpen u graag om zo uw kamerplanten en buitenplanten optimaal te laten groeien.