Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Hydrocultuurplanten, wat zijn het eigenlijk?

  • Geplaatst op
Hydrocultuurplanten, wat zijn het eigenlijk?

Bij hydrocultuurplanten worden de planten eerst in water gekweekt. Aan dit water zijn voedingsstoffen toegevoegd die noodzakelijk zijn voor de ontwikkeling van de planten. Deze wijze van kweken wordt steeds vaker toegepast en niet alleen meer op kamerplanten, maar ook voor de groenteteelt in kassen.

Hydrocultuurplanten, wat zijn het eigenlijk?

Bij hydrocultuurplanten worden de planten eerst in water gekweekt. Aan dit water zijn voedingsstoffen toegevoegd die noodzakelijk zijn voor de ontwikkeling van de planten. Deze wijze van kweken wordt steeds vaker toegepast en niet alleen meer op kamerplanten, maar ook voor de groenteteelt in kassen. Als de hydrocultuurplanten eenmaal zijn gekweekt en klaar zijn voor de verkoop, dan worden ze in speciale potten gezet. Hier wordt water in gedaan en zo staan de wortels van de planten in het water. Hierdoor kan eenvoudig voedingsstoffen worden toegediend. Daarnaast hebben ze hierdoor veel minder snel water nodig. Daarnaast worden er ook speciale hydrokorrels toegevoegd. Doordat deze korrels erg luchtig zijn kunnen de wortels ook genoeg zuurstof uit de lucht opnemen.

  

Waarom kiezen voor hydrocultuurplanten

We willen het allemaal steeds groener hebben in huis, maar ook op het kantoor komen steeds vaker planten te staan. Planten geven naast een natuurlijke en kleurrijke uitstraling ook andere voordelen met zich mee. Zo zijn er planten die luchtzuiverend zijn, dit houdt in dat ze de lucht zuiveren, deze planten zijn erg geschikt voor op het kantoor. Het liefst willen we het allemaal zo makkelijk mogelijk hebben en niet te veel aandacht te hoeven besteden aan de planten. Voor in kantoorruimtes wil de verzorging van planten nog wel eens misgaan. Met hydrocultuur planten zal de verzorging een stuk eenvoudiger gaan. Doordat de hydrocultuur planten minder intensieve verzorging nodig hebben, worden deze planten vaak toegepast in kantoren en openbare ruimtes.

 

Het is niet voor niets dat hydrocultuurplanten steeds populairder worden ook steeds vaker terug te vinden zijn in kantoorruimtes. Door de gemakkelijke verzorging en daarnaast de mooie uitstraling vallen deze zeker in de smaak. Een hydrocultuurplant wordt vaak voorzien van een handige watermeter. Deze watermeter geeft aan wanneer de plant weer water nodig heeft, dit is eenvoudig op de meter af te lezen. Doordat de plant ook zuurstof uit de lucht opneemt en daarnaast het water opslaat in de pot, hebben hydrocultuurplanten maar eens in de vier weken water nodig.

 

De vele voordelen van hydroplanten

De aanschaf van hydrocultuurplanten kan wel wat duurder zijn dan de normale kamerplanten in grond. Maar het verschil in de prijs verdient u snel genoeg terug met het onderhoud. Zo zijn er wel wat voordelen die de prijs van de hydroplanten doet compenseren. Zo is het onderhoud erg eenvoudig, eens in de vier weken water en de planten moeten misschien twee keer per jaar even worden bijgewerkt. Daarnaast zorgt ook nog eens voor een gezonde lucht, dit komt door de extra zuurstof die de hydrocultuurplanten afgeven. Een hydroplant kan gewoon altijd in dezelfde pot blijven staan. Dit in tegenstelling tot gewone kamerplanten die om de zoveel tijd verpot moeten worden, wat weer plantenstress kan geven. Genoeg voordelen dus om een hydrocultuur plant op uw werkplek neer te zetten. Bij Fleurdirect vindt u een ruim aanbod aan hydrocultuurplanten, deze kunt u eenvoudig online bestellen en dat tegen scherpe prijzen.