Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Kamerplant van de maand december: Anthurium

  • Geplaatst op
Kamerplant van de maand december: Anthurium

Kamerplant van de maand december: Anthurium

Anno december 2018 is de Zuid-Amerikaanse Anthurium de kamerplant van de maand. De geliefde kamerplant heeft zijn bestaan te danken aan de natuurgebieden van Brazilië, Guatemala en Colombia. Dit komt omdat de Anthurium dol is op warme plekken met een hoge vochtigheidsgraad. Waar u wel goed op moet letten is dat u de kamerplant niet in de felle zon positioneert. Hierdoor kunnen er namelijk vlekken op de bladen ontstaan. Desalniettemin geldt dit over tegenovergesteld, bij te koude temperaturen geeft de plant het ook aan.

Een constante kamertemperatuur van ongeveer 20oC is dan ook aan te raden. Gecombineerd met regelmatig sproeien zorgt dit voor het perfecte resultaat. Maar omdat wij van Fleurdirect wel begrijpen dat u niet de hele dag tijd heeft benadrukken wij de belangrijkste punten nog even. Zorg ervoor dat u de potkluit goed vochtig houdt maar het liefst geen laag water! Daarnaast is het verstandig om de Anthurium eens in de drie weken te verwennen met plantenvoeding. Dit zorgt ervoor dat de kamerplant langer en rijker kan bloeien.

 

Anthurium planten in diverse kleuren en maten

Bent u fan van de Anthurium planten of bent u nieuwsgierig hoe de planten eruit zien? Dan hebben wij van Fleurdirect zeer goed nieuws! De Anthurium planten zijn namelijk in vele maten en kleuren verkrijgbaar. Denk hierbij aan rood, oranje, wit maar ook aan paarse Anthuriums. Als wij de grootte van de planten bekijken is het opvallend dat de hoogte van de planten aardig gelijk zijn. De planten reiken namelijk niet veel verder dan 50 centimeter en zijn daardoor een ideale plant die u gemakkelijk kunt positioneren. De diameters van de potten komen ook overeen.

Hydroplant Anthurium

De hydroplanten staan bekend als lichte, degelijke kamerplanten. Veel kleur zult u bij dit soort niet vinden. Desalniettemin zorgt de groene kleur voor een warme uitstraling en fijne sfeer in diverse ruimtes. De hydroplanten zijn ideaal te combineren met een druk interieur. Het zorgt namelijk voor meer rust in de ruimtes.

Champion Anthurium

Voor meer kleur en uitstraling bent u bij de Champion Anthuriums aan het juiste adres. De groene bladeren zorgen voor een goede onderlaag die wordt afgemaakt met fleurige bladeren. Dit is dan ook één van de redenen dat de Championsoort wordt gebruikt om kleur te geven aan ruimtes. Dit soort heeft één keer week water nodig.

Lechuza Anthurium

De Lechuza Anthuriums zijn zeer diverse qua uitstraling. Waar de ene plan is voorzien van gekleurde bladeren is de ander lekker simpel en beschikt alleen over groene bladeren. Daarnaast zijn de planten in diverse potten te kopen. Bent u benieuwd naar de Lechuza Anthurium collectie bekijk de website!

 

Gemakkelijk Anthurium planten aanschaffen

Geïnteresseerd in één van onze planten of heeft u nog een paar vragen? Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op. Onze deskundigen staan altijd voor u klaar!