Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Kamerplanten verzorgen met dit warme weer

  • Geplaatst op
Kamerplanten verzorgen met dit warme weer

De temperaturen van de afgelopen dagen waren erg hoog en Nederland is dan ook getroffen door het mooie zomerse weer. Hier kunnen we dan ook nog even van blijven genieten, want de komende weken wil het nog lekker warm blijven.

Kamerplanten verzorgen met dit warme weer

De temperaturen van de afgelopen dagen waren erg hoog en Nederland is dan ook getroffen door het mooie zomerse weer. Hier kunnen we dan ook nog even van blijven genieten, want de komende weken wil het nog lekker warm blijven. Maar het is erg belangrijk dat de kamerplanten en buitenplanten niet worden vergeten met dit heerlijke weer. Met dit warme weer hebben planten namelijk extra veel water nodig om goed te blijven groeien en bloeien. Met deze warme en droge periodes is het verstandig om planten iedere dag wat water te geven, dit ligt er wel aan welke soort plant het is. Het is wel van belang om de planten goed in de gaten te houden, dus dat ze niet ineens te veel water krijgen. Dit kan worden voorkomen door de grond goed in de gaten te houden, als deze nog nat is, dan kan er wel een dag worden overgeslagen. Niet alleen kamerplanten hebben extra verzorging nodig tijdens dit warme weer, ook buitenplanten kunnen dat extra water zeker gebruiken.

 

Tips om zowel binnen- als buitenplanten in de zomer te onderhouden

Hieronder zijn een aantal handige tips te vinden om zo de kamerplanten en buitenplanten een extra goede verzorging te bieden tijdens het warme weer. Door deze tips op te volgen zullen de planten de zomer goed doorkomen en gaan ze niet dood.

 

Tip nr. 1: De juiste standplaats

Deze tip geldt vooral voor kamerplanten die binnen staan. Voor iedere kamerplant verschilt de perfecte standplaats. De ene plant houdt van veel schaduw terwijl de andere prima in de zon kan staan. Toch zijn er niet veel kamerplanten die direct zonlicht heel fijn vinden, zorg er daarom voor dat planten wel in het licht staan, maar niet in het directe zonlicht.

 

Tip nr. 2: Extra water

Door de warmte kunnen kamerplanten wel wat extra water gebruiken. Let er wel op dat de ene plant meer water nodig heeft dan de ander. Zo zou een cactus of vetplant het wel even uithouden zonder water en hoeft deze niet iedere dag water te hebben. Andere planten als de krulvaren houden wel van een vochtige grond en mogen daarom wat meer water krijgen in de zomer. Voor buitenplanten geldt dat er wat vaker gesproeid mag worden. Zo kan de hele tuin meegenomen worden en zullen de planten genoeg water op kunnen nemen om mooi groen te blijven.

 

Tip nr. 3: Kamerplantenvoeding toedienen

Tijdens het groeiseizoen (de zomer) hebben de meeste kamerplanten extra voeding nodig. Er is universele kamerplantenvoeding te verkrijgen, maar er zijn ook voedingen die alleen voor bepaalde soorten geschikt zijn. Door de kamerplantvoeding toe te dienen krijgen de planten de juiste meststoffen om goed te kunnen groeien tijdens de warme periode.