Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Laatste nieuws: 'een nieuwe tropische plant ontdekt'

  • Geplaatst op
Laatste nieuws: 'een nieuwe tropische plant ontdekt'

In Burgers Zoo, in het overdekte tropische regenwoud is een nieuwe plant ontdekt van het tropische soort. Er wordt hier gesproken over een dracaenasoort die nog niet bekend was voor de wetenschap.

Er is een nieuwe tropische plant ontdekt!

In Burgers Zoo, in het overdekte tropische regenwoud is een nieuwe plant ontdekt van het tropische soort. Er wordt hier gesproken over een dracaenasoort die nog niet bekend was voor de wetenschap. De plant is onderzocht door botanicus Theo Damen en hij kwam erachter dat dit exemplaar nog nooit eerder een naam heeft mogen ontvangen. De plant heeft nu de naam Dracaena bushii gekregen. Deze dracaenasoort komt waarschijnlijk alleen maar voor op een aantal plekken in Afrika, maar nu dus ook in Nederland.

 

Verschillende soorten van de Dracaena plant

De Dracaena is een tropische plant en staat ook wel bekend als de Drakenbloedbloem. Er zijn veel verschillende soorten die tot deze tropische familie behoren. Er zijn boomachtige soorten die een stevige stam hebben en brede bladeren. Daarnaast zijn er ook struikachtige soorten, deze hebben dunne stengels en beschikken over smalle lijnvormige bladeren. De struikachtige Dracaena wordt veel als kamerplant gehouden en siert hierbij menig interieur. Al deze Dracaena kamerplanten beschikken over een andere uitstraling en zo kunnen er veel soorten mooi worden gecombineerd. Hieronder zijn een aantal populaire soorten te vinden die tot de Dracaena familie behoren.

 

Nr. 1: Dracaena Fragrans

Een kamerplant met prachtige grote bladeren. De bladeren van de Dracaena Fragrans beschikken over een diepgroene kleur gecombineerd met lichtgroene details. De Fragrans is makkelijk te verzorgen, dit komt doordat de plant wel even zonder water kan. Daarom is dit de perfecte kamerplant voor mensen die veel van huis zijn of zich niet zo bezighouden met de verzorging van de planten. Daarnaast brengt deze Dracaena Fragrans nog een groot voordeel met zich mee, deze plant kan namelijk ook de lucht zuiveren!

 

Nr. 2: Dracaena Marginata    

Ook de Dracaena Marginata is een makkelijke kamerplant die niet veel verzorging nodig heeft. De bladeren van deze plant hebben een sprietachtige vorm en steken vrolijk alle kanten op. Deze kamerplant is te verkrijgen in verschillende groottes en de kleur van de bladeren kunnen per plant verschillen. Zet de Marginata op een lichte plek, maar het liefst niet in direct zonlicht en het watergeven hoeft maar één keer per week te gebeuren.

 

Nr. 3: Dracaena Compacta

Eigenlijk zijn alle Dracaena soorten makkelijk te verzorgen, want ook de Dracaena Compacta heeft maar weinig verzorging nodig. Hoewel de Dracaena Compacta een echte kamerplant is, is deze regelmatig terug te vinden op het kantoor. De bladeren zijn wat korter dan bij andere Dracaena soorten, hierdoor ook de naam Compacta, omdat de plant mooi compact is.

 

Dracaena kamerplant online kopen

Bovenstaande Dracaena soorten zijn makkelijk te verzorgen kamerplanten. Naast deze drie soorten zijn er nog veel meer planten die tot de Dracaena familie behoren. Deze soorten kunnen eenvoudig met elkaar worden gecombineerd, dit omdat de meeste Dracaena soorten dezelfde verzorging nodig hebben. Daarnaast is iedere plant anders en zorgen ze samen voor een unieke uitstraling in het interieur. In de webshop van Fleurdirect.nl kunnen diverse Dracaena kamerplanten online worden besteld. Door het uitgebreide aanbod zijn er veel verschillende soorten te vinden en dat tegen zeer scherpe prijzen.