Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Luchtzuiverende kamerplanten

  • Geplaatst op
Luchtzuiverende kamerplanten

U hoort het tegenwoordig steeds vaker, mensen zetten luchtzuiverende planten in de woonkamer of slaapkamer om zo de lucht wat te laten zuiveren. Het is raar om er zo bij na te denken, maar een plant kan zeker de lucht goed zuiveren.

Luchtzuiverende kamerplanten

U hoort het tegenwoordig steeds vaker, mensen zetten luchtzuiverende planten in de woonkamer of slaapkamer om zo de lucht wat te laten zuiveren. Het is raar om er zo bij na te denken, maar een plant kan zeker de lucht goed zuiveren. Het licht er natuurlijk wel aan welke plantensoort u plaatst in het de ruimte om het juiste effect te krijgen. Lucht kan vaak vervuild zijn en dat terwijl we het zelf vaak niet eens doorhebben, hierdoor kunt u schadelijke stoffen binnen krijgen die helemaal niet zo goed voor u zijn. Toch kunt u hier niet altijd rekening mee houden, op openbare plekken kunt u dit niet tegen gaan en zullen deze stoffen over rondzweven. Toch kunt u thuis beginnen om de lucht daar in ieder geval wat schoner te krijgen, dit kan dus onder andere doormiddel van luchtzuiverende planten. Als u deze planten in het interieur plaatst heeft u gelijk wat groen in huis en ziet het er ook wat vrolijker uit allemaal.

 

De werking van luchtzuiverende planten

Er zijn dus planten die de lucht kunnen zuiveren, maar hoe werkt dat nou eigenlijk zal u zich misschien afvragen. Een bekend iets wat luchtzuiverende planten kunnen doen is het omzetten van koolstofdioxide in zuurstof. Daarnaast kan deze no andere stoffen uit de lucht filteren. Dit zijn onder andere ammonia, tolueen en nog meer slechte stoffen die in de lucht rondhangen. De planten nemen deze stoffen op in de bladeren en het mooie hiervan is dat ze deze gewoon kunnen gebruiken als voedingsstoffen. Dus de slechte stoffen die bij ons in de lucht hangen zijn voor de planten eigenlijk juist goed en hierdoor kunnen ze ook groeien en blijven ze sterk. Natuurlijk moeten ze hiernaast ook nog worden verzorgd, ze hebben wel gewoon water nodig en af en toe wat extra voeding kan ook geen kwaad. Dit verschilt ook weer per soort en per plant, de ene heeft dan weer wat meer verzorging nodig dan de ander.

 

Planten op het kantoor

Luchtzuiverende planten zijn een prima decoratie voor op het kantoor, naast dat het er leuk uit ziet heeft het ook nog echt een functie. In kantoorruimtes zit u vaak met meerdere personen, hierdoor hangen er redelijk wat bacteriën en stoffen in de lucht die iedereen met zich mee brengen. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat door deze luchtzuiverende planten de prestaties van de medewerkers op het kantoor worden verbeterd. Doordat deze planten op het kantoor staan zijn er ook minder ziektegevallen en zijn mensen ook vrolijker op het werk. Genoeg redenen dus om eens wat mooie luchtzuiverende planten neer te zetten.