Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Gaat u mee met de Urban Jungle trend?

  • Geplaatst op
Gaat u mee met de Urban Jungle trend?

De stijl urban jungle kunnen we het best omschrijven als een verzameling van planten in het interieur die een jungle creëren. Een jungle in je eigen huis staat garant voor veel groen waardoor je extra gelukkig wordt.

Planten spelen een grote rol in het hedendaagse interieur. Dagelijks komen interieurs vol gezellige en groene kamerplanten voorbij. Iedereen heeft zijn huis op een bepaalde stijl ingericht en in elke stijl zijn er planten aanwezig. Ben jij ook gek op de urban jungle trend? De afgelopen tijd is er ontzettend veel aandacht voor de urban jungle stijl. Het woord “Urban Jungle” wordt voornamelijk gebruikt door stylisten, maar bestaat al langer. De stijl urban jungle kunnen we het best omschrijven als een verzameling van planten in het interieur die een jungle creëren. Een jungle in je eigen huis staat garant voor veel groen waardoor je extra gelukkig wordt. Het is een leuke en originele manier om hoeken op te vullen of het interieur meer karakter te geven. 

 

Uw huis omtoveren tot een urban jungle

Planten zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook goed voor de lucht in uw huis. Het is lastig om overzicht te behouden met de urban jungle stijl. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, hebben een aantal tips op een rijtje gezet waar u rekening mee moet houden. Allereerst is het belangrijk dat het juiste gereedschap aanwezig is. Zonder een gieter of plantensproeier kunt u uw planten geen water geven. De volgende stap is het uitkiezen van de juiste planten. Heb je weinig tijd of ervaring met het verzorgen van planten? Dan kunt u het beste kiezen voor planten die weinig verzorging nodig hebben. Een Aloë Vera-plant heeft minder verzorging nodig bijvoorbeeld. Het volgende waar u rekening mee moet houden zijn de juiste potten. De potten moeten goed bij uw interieur passen, maar moeten ook goed zijn voor de plant. De meeste planten hebben meer ruimte nodig dan de pot waarin u ze koopt in de winkel. De wortels kunnen beter groeien in een grotere pot. Als laatste geven we de tip mee om de planten aandacht te geven. Een beetje aandacht kan nooit kwaad, u hoeft er natuurlijk niet hele dagen mee bezig te zijn. De planten moeten, afhankelijk van het soort plant, water krijgen. Ook moet u goed in de gaten houden waar u uw planten neer zet. Licht of schaduw kan erg veel doen met uw plant. U kunt hier het beste achter komen door het kaartje aan de plant te lezen.

 

Planten maken u extra gelukkig

Vergeet niet om ook te genieten van uw planten. De bovenstaande tips klinken misschien wel als veel werk, maar uiteindelijk heeft u er veel plezier aan. Bij de woontrend urban jungle draait het om de natuur. U haalt letterlijk buiten naar binnen, door zoveel mogelijk natuurlijke kleuren te gebruiken. Het mooiste van alles is dat planten extra gelukkig creëren. De planten zorgen voor een rustig gevoel en een betere lucht. Bent u al klaar voor de urban jungle stijl?