Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Tip voor Vaderdag, geef een kamerplant!

  • Geplaatst op
Tip voor Vaderdag, geef een kamerplant!

Kamerplanten alleen voor vrouwen? Zeker niet! Er zijn genoeg stoere en mannelijke kamerplanten die erg geschikt zijn als cadeau aan papa’s. Nog op zoek naar een uniek cadeau voor Vaderdag? Lees dan snel verder en ontvang een aantal leuke tips.

Top 5 Vaderdag planten

Planten zijn natuurlijk geschikt voor iedereen en zeker niet genderbepalend. Toch hebben wij een top 5 gemaakt van echte ‘mannen’planten die erg geschikt zijn als Vaderdagcadeau. Sommige planten bieden naast een stoere uitstraling ook extra zuurstof of geven een energieboost die soms goed te gebruiken is. De stoere kamerplanten kunnen in de woonkamer worden geplaatst, maar in de mancave van iedere man komen deze planten ook zeker tot hun recht.

 

#1 De Sansevieria

Een stoere plant die wel tegen een stootje kan, dat is de Sansevieria. Het grote voordeel van de Sansevieria is dat deze erg makkelijk te verzorgen is en het dus niet erg vindt als de watergift een keer wordt vergeten. Deze sterke kamerplant staat ook wel bekend onder de naam Vrouwentong, toch is het een echte ‘mannen’plant.

 

#2 De Croton

Voor wat meer kleur in de woonkamer of mancave is de Croton een zeer geschikte kamerplant. De Croton komt oorspronkelijk uit Indonesië en is een kleurrijke struik die iedere vader een energieboost geeft. De volledige naam van deze plant is Croton Codiaeum en staat ook wel bekend als de Wonderstruik. De kleuren van de bladeren variëren van geel, groen, oranje en ook paars komt erin voor.

 

#3 De Philodendron

Als papa een echte ‘bomenknuffelaar’ is, kies dan voor de Philodendron. De naam van deze kamerplant betekend in het Grieks namelijk bomenknuffelaar, maar het is een heerlijke oerplant. Deze makkelijke kamerplant komt oorspronkelijk voor in het regenwoud van Zuid-Amerika. Niet alleen door de stoere uitstraling is dit het perfecte Vaderdagcadeau, ook door de luchtzuiverende eigenschappen is deze plant erg geliefd.

 

#4 De Schefflera

Van oorsprong komt deze prachtige plant uit Australië, maar staat tegenwoordig perfect in iedere woonkamer of mancave. De Schefflera is een sierlijke maar toch stoere kamerplant die graag op een lichte plek staat. Deze kamerplant beschikt over unieke bladeren en de Schefflera is te verkrijgen in verschillende kleuren, zoals groen/goud, geel of diepgroen.

 

#5 De Scindapsus

Lekker hangen op de bank? De Scindapsus hangt gewoon met vader mee. Deze prachtige hangplant voorziet de ruimte van een stoere uitstraling en daarnaast extra zuurstof. De Scindapsus staat zelfs in de top 10 luchtzuiverende planten (NASA). De volledige naam van deze kamerplant is de Scindapsus Epipremnum. Hoewel de naam wat moeilijker is, is deze plant eenvoudig te verzorgen.

 

Een groen Vaderdagcadeau online bestellen

Deze bovenstaande ‘mannen’planten zijn allemaal eenvoudig online te bestellen bij Fleurdirect.nl. Door ons uitgebreide assortiment zijn er verschillende soorten van deze kamerplanten te vinden en zit er altijd één tussen die bij uw vader past. Nog even nadenken over welke plant het beste bij uw vader past, dan kan dat zeker. Door onze snelle levering kan er vlak voor Vaderdag nog het perfecte groene cadeau online worden gekocht!