Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Top 5 - Schaduwplanten

  • Geplaatst op
  • Door FleurDirect

De meeste kamerplanten hebben veel licht nodig en worden in het raamkozijn of dicht bij het raam gezet. Maar hoe vrolijkt u dan die schaduwrijke hoek of die donkere kamer op? Wij hebben voor u 5 planten geselecteerd die het prima doen op een schaduwrijke plek. Sterker nog, de meesten van hen kunnen slecht tegen zonlicht! Toch hebben ook deze planten nog een beetje licht nodig om te groeien, dus een plekje in de kelder is niet geschikt. De planten uit deze top 5 kunt u het beste op een schaduwrijke plek zetten, ver bij het raam vandaan.

1. Rhapis

Ondanks het tropische uiterlijk, is de Rhapis de kampioen van de schaduw-kamerplanten. Geen enkele kamerplant kan donkerder staan. Met deze plant vrolijkt u dus niet alleen uw donkere hoek op, maar haalt u ook nog een luchtverfrisser in huis!

 

2. Euphorbia

Met de Euphorbia cactus brengt u echt sfeer in die donkere hoek! De Euphorbia soorten staan hoog in de top 10, omdat ze weinig eisen stellen aan hun standplaats. Ze kunnen in de zon (mits ze er eerst aan wennen), maar ook heel goed in de schaduw! Nog een voordeel: als ze in de schaduw staan hebben ze minder water nodig…

 

3. Chlorophytum

Als u geen liefhebber bent van cactussen of palmen, dan is de Chlorophytum (Graslelie) een goede 3e keus! Deze sterke plant is erg vergevingsgezind en men kan dan ook weinig fout doen. Van zon tot schaduw, warm tot koud, droog tot vochtig, de Graslelie kan overal staan. Een echte topper dus!

4. Aspidistra

In de natuur groeit de Aspidistra groeit onder een dicht bladerdek van hogere planten en bomen en krijgt dus ook niet veel licht. Daarom is de beste plek voor de Aspidistra in de schaduw of op een donkere plek.

 

5. Aglaonema

De Aglaonema staat het liefst in de halfschaduw (schaduwplek, maar met daglicht) maar absoluut geen direct zonlicht! Net als de Aspidistra, groeit de Aglaonema namelijk onder een dicht bladerdek.