Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Vetplanten zijn woonplant van de maand juli

  • Geplaatst op
Vetplanten zijn woonplant van de maand juli

In de zomer zijn we vaak liever buiten en wordt er binnen niet zo veel tijd doorgebracht. Hier hoeven de kamerplanten echter niet onder te leiden. Er zijn namelijk planten die perfect zijn voor deze tijd van het jaar.

Vetplanten zijn woonplant van de maand juli

In de zomer zijn we vaak liever buiten en wordt er binnen niet zo veel tijd doorgebracht. Hier hoeven de kamerplanten echter niet onder te leiden. Er zijn namelijk planten die perfect zijn voor deze tijd van het jaar. Dit zijn namelijk de vetplanten en deze worden in de maand juli dan ook in het zonnetje gezet. Vetplanten staan ook wel beter bekend als Succulenten en worden gezien als zeer makkelijk te onderhouden kamerplanten. Ze hebben maar weinig water nodig en toch zorgen ze voor een prachtige uitstraling in het interieur. Zo kan er heerlijk buiten worden genoten van de zon terwijl de Succulenten binnen staan te shinen.

 

Succulenten in verschillende vormen en kleuren

Voor een makkelijke maar gelijk ook opvallende en decoratieve aanvulling op het interieur kan er gekozen worden voor een Succulent. Vetplanten zijn er in veel verschillende vormen, maten en kleuren. Hieronder zijn een aantal bekende soorten te vinden die erg populair zijn door zowel de uitstraling als de makkelijke verzorging.

 

De Crassula

Deze vetplant behoort tot de Crassulaceae familie en komt van oorsprong uit Zuid-Afrika. Hier groeien ze in droge en vooral ook zonnige gebieden. Doordat ze wel wat droogte en warmte zijn gewend, zijn het de perfecte zomerplanten voor binnen. De Crassula kan prima in de volle zon staan en heeft maar af en toe water nodig. Wacht met de watergift tot de grond helemaal droog is en het liefst nog een weekje droog laten staan.

 

De Peperomia

Net als de Crassula is deze vetplant ook makkelijk te onderhouden en zorgt het voor een mooie groene opvulling in het interieur. Het grote voordeel naast de makkelijke verzorging is dat de Peperomia ook een luchtzuiverende werking heeft. Zo kan deze plant schadelijke stoffen uit de lucht filteren. Hierdoor is het niet alleen in de zomer een perfecte plant, maar ook in de winter geeft deze een bijdrage aan de woonomgeving.

 

De Pannenkoekenplant

Dit is een echte retro plant, de Pilea was in de jaren ‘70 namelijk ook erg populair. Het is niet gek dat de Pannenkoekenplant een comeback heeft gemaakt, want door de gemakkelijke verzorging is het een echte favoriet in de woonkamer. Door de ronde bladeren die een felgroene kleur hebben, zorgt de Pannenkoekenplant voor een unieke uitstraling. Een zonnige plek, daar kan deze plant het beste vertoeven en daardoor is het een zeer geschikte plant voor de zomer.

 

Plaatsen van Vetplanten in het interieur

Doordat de meeste vetplanten van een lichte en zonnige standplaats houden, zijn de planten erg geschikt voor op de vensterbank. Op deze manier kan de vensterbank mooi opgefleurd worden met natuurlijke groene accenten. Vetplanten zijn makkelijk te combineren en zo kunnen er verschillende soorten bij elkaar worden gezet. Kies voor een bijpassende pot en zet ze op een mooie plek waar het hele jaar door genoten kan worden van deze prachtige Succulenten.

 

Bij Fleurdirect.nl zijn ook verschillende Vetplanten te vinden die eenvoudig online te bestellen zijn tegen scherpe prijzen. De Succulenten komen direct van de beste kwekers waardoor ze altijd in een uitstekende staat verkeren. Ook voor bijpassende potten is Fleurdirect.nl de webshop om te bestellen. Bekijk snel ons uitgebreide aanbod en koop de mooiste Vetplanten voordelig online!