Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Vier de zomer met planten!

  • Geplaatst op
Vier de zomer met planten!

Het is officieel zomer en dat moet natuurlijk gevierd worden! Hoe kan dat nou beter worden gedaan dan met prachtige planten. Hoewel het buiten heerlijk weer is, merken we hier binnen niet zo veel van.

Vier de zomer met planten!

Het is officieel zomer en dat moet natuurlijk gevierd worden! Hoe kan dat nou beter worden gedaan dan met prachtige planten. Hoewel het buiten heerlijk weer is, merken we hier binnen niet zo veel van. Om de zomer te vieren moet er binnen ook een zomers gevoel worden gecreëerd. Dit is niet zo moeilijk als er gebruik wordt gemaakt van de mooiste zomerse planten. Hieronder is een top 5 te vinden van kamerplanten waarmee de zomer pas echt gevierd kan worden.

   

Top 5 zomerse kamerplanten van Fleurdirect.nl

Nr. 1 Kentia palm

De Kentia palm is een bekende kamerplant die behoort tot de palmenfamilie. Deze palm komt oorspronkelijk van Lord Howe Island, dit is een eiland wat tussen Nieuw-Zeeland en Australië ligt. Doordat de Kentia palm beschikt over diepgroene smalle bladeren zorgt dit al gauw voor een sierlijke en zomerse uitstraling. De Kentia palm houdt van goed wat water en staat dan ook het liefst in een grond die altijd iets vochtig is. Verder zal deze palmsoort geen hoge eisen stellen. Eigenlijk is iedere standplaats goed, als dit maar niet te lang in de directe zon is. 

  

Nr. 2 Sinaasappelboom

Een smaakvolle zomerse kamerplant, dat is de Sinaasappelboom. Deze kamerplant staat ook wel bekend onder de naam Citrus Sinensis. Naast dat het een zomerse uitstraling met zich meebrengt, verspreid de Sinaasappelboom ook een heerlijke zomerse geur in de woonkamer. De Sinaasappelboom laat ook daadwerkelijk sinaasappels groeien die gegeten kunnen worden. Zo is het niet alleen een mooie plant, maar ook nog eens een lekkere zomerse kamerplant.  

 

Nr. 3 Pachira

De Pachira, ook wel Watercacao of Geldboom genoemd. Misschien wel één van de makkelijkste kamerplanten qua verzorging. Dit komt vooral in de zomer goed van pas, als de meeste tijd buiten wordt doorgebracht. Doordat de Pachira water opslaat in de stam heeft deze maar eens in de drie weken water nodig. Zorg ervoor dat de grond droog is voordat er weer opnieuw water wordt toegediend. Op een lichte plek zal de Pachira het mooiste groeien en zorgt deze plant voor een frisse zomerse look in huis.

 

Nr. 4 Cycas

Schijn bedriegt bij deze plant, de Cycas heeft erg veel weg van een palm, maar behoort tot de varens. Deze kamerplant wordt dan ook wel de Varenpalm genoemd. De Cycas beschikt over een robuuste stam met daarop een bos van palmachtige bladeren. De oorsprong van deze kamerplant ligt in Zuid-Oost Azië, maar ook zijn ze terug te vinden in het Middellandse zeegebied. Ook deze plant heeft maar weinig water nodig en kan op verschillende plekken staan. Op een lichte of zonnige plek staat de Cycas het liefst, hou wel in de gaten dat er niet te veel zon op komt.

    

Nr. 5 Bananenplant

Met de Bananenplant wordt de zomer zeker in huis gehaald. Door de tropische uitstraling van deze prachtige kamerplant, kan er iedere dag genoten worden van een zomers interieur. De Bananenplant komt oorspronkelijk uit Australië en Zuid-Oost Azië. Doordat deze plant in meer landen wordt gekweekt, kunnen ook wij in Nederland genieten van deze prachtplant. Om de grote groene bladeren van de Bananenplant mooi te houden behoeft deze redelijk wat water en genoeg zonlicht. Ten opzichte van de vorige twee planten zijn er voor deze plant toch echt groene vingers nodig.