Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Welke buitenplanten doorstaan de winter en welke moet u beschermen?

  • Geplaatst op
Welke buitenplanten doorstaan de winter en welke moet u beschermen?

Welke buitenplanten doorstaan de winter en welke moet u beschermen?

De koude wintermaanden komen er weer aan. Tijdens deze periode worden de regenachtige dagen gevolgd door een aanzienlijke verlaging van de buitentemperatuur. Het is dan ook de tijd dat de meeste mensen het liefst binnen blijven. De tuin beleeft u ’s winters vooral vanuit huis en is niet meer zo groen als in de zomer. Als het een strenge winter wordt kan het ook nog eens zo zijn dat deze tuin een aantal weken wit is. Door het slechte weer oogt het wat kil en sfeerloos. Dit is nergens voor nodig. Met de juiste planten kan de tuin in de koude tijden van het jaar ook heel sfeervol zijn. Er zijn namelijk planten die winterhard zijn, dit betekent dat planten goed kunnen tegen de kou. Er zijn zelfs planten die groeien in deze tijd. Combineer groen met het wit van de winter en creëer een speciale wintersfeer in de tuin. Hieronder worden een aantal planten voor in de tuin op een rij gezet die uw tuin in de wintermaanden een speciale wintersfeer kunnen geven. Ook wordt de verzorging van de planten in de winter besproken. Alle planten zijn verkrijgbaar bij Fleurdirect.nl.

 

Buxus

De buxus is een plant die meerdere benamingen heeft. Veel mensen noemen hem ook wel een palmboompje, buks of heggenpalm. Deze unieke plant is de laatste jaren uitgegroeid tot een onmisbare plant in de Nederlandse tuin. Een van de redenen dat u de buxus in veel Nederlandse tuinen vindt is dat deze uitstekend kan groeien in de schaduw. De buxus is een winterharde blad houdende plant en te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Wanneer u op zoek bent naar een plant die het gehele jaar door zijn kleur laat zien en een speciale wintersfeer met zich mee brengt, kies dan voor de buxus. Fleurdirect.nl heeft allerlei verschillende buxussen in het assortiment. Alle planten zijn uit voorraad leverbaar!

 

Citrus Limonia

Wanneer u de Citrus Limonia in de koude wintermaanden buiten laat staan, zal de plant het waarschijnlijk niet overleven. De Citrus kan slecht tegen vorst. Wanneer het vriest zet het water zich om in ijs. Een groot gedeelte van een citrusboom bestaat uit water. Wanneer dit water zich om zet tot ijs, zal dit voor schade zorgen bij de citrusplant. In de winter zult u hem daarom goed moeten beschermen. Plaats de plant op een plek waar hij vorstvrij kan overwinteren in een beschutte standplaats op een goed doorlatende bodem. Ook kunt u de plant eventueel inpakken.

 

Laurus Nobilis

De Laurus Nobilis, ook wel de echte laurier genoemd, is een wintergroene plant. Hoewel het een wintergroene plant is, kan de plant niet tegen een langdurende strenge winter. Officieel geldt namelijk dat een laurier een temperatuur van – 5 graden Celsius kan verdragen. Wanneer de laurier in de volle grond en op een goede beschutte plaats dan hij zeker -5 tot -10 graden Celsius doorstaan. Wel kan het blad door vorst en koude wind beschadigd raken. Bij een langdurige vorstperiode kunt u de laurier in de volle grond inpakken met een vliesdoek of een winterhoes. Bekijk een ruim aanbod laurier planten in onze webshop!

 

Taxus

De taxus is zeer geliefd als haag in tuinen en parken omdat deze struik enorm sterk is. De donkergroene bladkleur vormt het hele jaar door een rustige achtergrond voor andere tuinplanten. De taxus is een winterharde plant en kan een temperatuur verdragen tot -15 graden dus is de kou geen enkel probleem voor deze prachtige plant. De taxus wordt bij voorkeur in de winter geplant. Het is hierbij wel van belang dat het niet vriest op het moment dat de taxus wordt gepoot of in die periode er na. Door de taxus in de winter te planten, raakt hij gewend aan zijn nieuwe standplaats voordat het groeiseizoen aanbreekt.