Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Welke plant in welke ruimte plaatsen?

  • Geplaatst op
Welke plant in welke ruimte plaatsen?

Hoe meer planten, hoe beter! Dat is de trend die tegenwoordig veel terug te vinden is in het interieur. Naast dat de planten sfeer geven aan een ruimte kan het ook veel voordelen met zich meebrengen.

Welke plant in welke ruimte plaatsen?

Hoe meer planten, hoe beter! Dat is de trend die tegenwoordig veel terug te vinden is in het interieur. Naast dat de planten sfeer geven aan een ruimte kan het ook veel voordelen met zich meebrengen. Er kan vooral geprofiteerd worden van deze voordelen als de planten per ruimte bewust worden uitgekozen en passen bij de plek waar ze komen te staan. Hieronder is een samenstelling te vinden van verschillende ruimtes met daarbij passende planten.  

 

De woonkamer: klimop

Veel mensen hebben bij een klimop de gedachte van een muur dichtgegroeid met groen. Toch is de klimop ook een perfecte plant voor in de woonkamer. Deze kan op een kast of hogere plek in de woonkamer geplaatst worden zodat de slierten van de klimop mooi naar beneden groeien. Naast dat deze plant mooi staat in het interieur is deze ook nog eens luchtzuiverend. Een luchtzuiverende klimop houdt in dat deze verschillende stoffen en allergenen uit de lucht kan halen. Hierdoor is de woonkamer gemakkelijk voorzien van groen en daarnaast gelijk een schone lucht.

 

De keuken: muntplantje

De keuken is dé plek voor kruidenplantjes. Voor mensen die niet zulke groene vingers hebben is een muntplant de perfecte uitkomst voor in de keuken. Door de makkelijke verzorging gaan ze lang mee en daarnaast brengen ze ook nog een subtiele en frisse geur met zich mee. Daarnaast kan er met de munt uit eigen keuken verse muntthee worden gemaakt of het kan als kruid worden verwerkt in diverse gerechten.

 

De badkamer: aloë vera

Niet veel mensen hebben planten in de badkamer staan. Toch is dit ook een ideale plek voor een plant. De aloë vera mag eigenlijk niet ontbreken in de badkamer, deze plant komt hier namelijk het meest tot zijn recht. De aloë vera kan prima op een vochtige en donkere plek staan en de plant fungeert ook nog als luchtreiniger.

 

De slaapkamer: lepelplant

De lepelplant is een van de populairste luchtzuiverende planten. Hierdoor is het de geschikte plant voor op de slaapkamer. Door de zuiverende werking zorgt deze plant ervoor dat de lucht schoon blijft en u altijd in een frisse slaapkamer kunt slapen. Daarnaast produceert de lepelplant ook extra zuurstof wat er voor zorgt dat u ’s nachts heerlijk kunt slapen. U slaat met deze plant twee vliegen in één klap, hij zorgt ervoor dat u heerlijk slaapt en u hebt er een uniek accessoir bij in de slaapkamer.

 

Het kantoor: Areca Palm

Niet alleen in huis zijn planten de geschikte toevoeging, ook op het kantoor komen diverse planten tot hun recht. Dit geldt vooral voor de Areca Palm, dit is een echte kantoorplant. Deze kantoorplant zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit op het kantoor verbeterd wordt. Dit zorgt uiteindelijk weer voor minder stress op de werkvloer, minder ziekteverzuim en natuurlijk een mooie uitstraling op het kantoor.