Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Woonplant van de maand april is de Hortensia

  • Geplaatst op
Woonplant van de maand april is de Hortensia

De maand april staat in het teken van de Hortensia. Dat is niet voor niets, deze plant symboliseert namelijk de lente en het mooie weer. Dit komt onder andere door de kleurrijke en vrolijke uitstraling van deze plant.

Woonplant van de maand april is de Hortensia

De maand april staat in het teken van de Hortensia. Dat is niet voor niets, deze plant symboliseert namelijk de lente en het mooie weer. Dit komt onder andere door de kleurrijke en vrolijke uitstraling van deze plant. De Hortensia staat ook wel bekend onder de naam Hydrangea en er zijn veel verschillende soorten van. De Hortensia is er namelijk in diverse kleuren, zo zit er altijd wel één tussen die bij u en uw interieur past. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een blauwe Hortensia, maar deze is ook te verkrijgen in de kleuren roze, wit, paars of groen. Daarnaast zijn er nog veel meer kleuren waar u uit kunt kiezen, ook zijn er leuke combinaties mogelijk van diverse kleuren.

 

Herkomst van de Hortensia

De Hortensia is een plant met een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk komt deze kleurrijke plant uit China en ook in Japan komt deze veel voor. Er zijn een aantal soorten die klein en compact zijn gebleven maar sommigen hebben zich ook ontwikkeld tot grote bomen. In de achttiende eeuw werd de eerste Hortensia meegenomen naar Europa. De populariteit van deze plant begon in Londen en is daarna overgekomen in Nederland. Sindsdien is de Hortensia niet meer weg te denken uit het interieur en geeft deze plant al jarenlang die vrolijke en kleurrijke uitstraling.

 

Tips voor de verzorging van deze kleurrijke kamerplant

Om de mooie kleuren van deze plant te behouden is een goede verzorging erg belangrijk. Naast de prachtige kleuren verspreid de Hortensia ook nog eens een licht zoete geur door uw woonkamer. Dit wilt u toch niet missen? Hieronder vindt u dan ook een aantal tips voor de verzorging en onderhoud van uw Hortensia om de kleur en die heerlijke geur te behouden.

 

Tip #1 water geven

Het water geven van de Hortensia is misschien wel één van de belangrijkste punten van het verzorgen van deze plant. Zonder water kan de Hydrangea niet groeien en zal deze ook al gauw zijn mooie kleuren verliezen. U kunt de Hortensia het beste twee keer per week water geven, iedere keer kleine hoeveelheden zodat er geen wortelrot kan ontstaan. Dit geldt voor in de lente, zomer en herfst, in de winter kunt u de watergift wat verminderen.

 

Tip #2 een goede standplaats

U kunt de Hortensia niet zomaar overal neerzetten, deze plant heeft namelijk verschillende behoeften. Deze plant staat het liefst op een zonnige plek waar deze de zon goed op kan nemen. Een plek met wat schaduw kan ook genoeg zijn voor de Hortensia. Laat de Hortensia niet te veel in de directe zon staan, hierdoor kunnen er bruine randen op de bloemen komen.

 

Tip #3 onderhoud tussendoor

Naast de verzorging is onderhoud ook belangrijk om de Hortensia zo mooi mogelijk te houden en goed te laten groeien en bloeien. Als de Hortensia te veel zon opvangt kunnen er bruine randen op de bladeren of bloemen komen, verwijder deze bladeren en verplaats de plant naar een minder zonnige plek. Als de bladeren van de plant beginnen te hangen dan heeft de Hortensia water nodig en direct daarna zullen de bladeren ook niet meer hangen.

 

Een goede verzorging en het onderhoud van de Hortensia is dus niet niks en dient zeker goed bijgehouden te worden. Maar daar krijgt u dan ook wat voor terug, namelijk een prachtige plant met kleurrijke bloemen die een heerlijke frisse geur met zich mee brengt!