Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Woonplanten van de maand Augustus: Scindapsus

  • Geplaatst op
Woonplanten van de maand Augustus: Scindapsus

De Scindapsus is de woonplant van de maand Augustus. Deze groene plant staat bekend om haar wilde vormen. Ze kunnen dus op verschillende manier in huis worden geplaatst.

Woonplanten van de maand Augustus: Scindapsus

De Scindapsus is de woonplant van de maand Augustus. Deze groene plant staat bekend om haar wilde vormen. Ze kunnen dus op verschillende manier in huis worden geplaatst. Het is mogelijk om de plant in een hangende potten te kopen maar natuurlijk is de op zichzelf staande plantenbak ook een optie. De Scindapsussen staan naast de wilde vorm ook bekend om hun luchtzuiverende functie. De huidmondjes van de Scindapsusplant vangen namelijk schadelijk gassen op en vervoeren dit naar de stengel. Dit wordt door de plant gebruikt als voeding en u kunt genieten van een betere leefomgeving.

 

Het kleine broertje: Scindapsus Aureus

De Scindapsus Aureus is het kleine broertje onder de Scindapsusplanten. De Aureus heeft een diameter van 20 centimeter en een lengte van 40 centimeter. Dit is dan ook de reden waarom deze plant gewild is. Klein maar zeer praktisch. Het kan makkelijk worden verplaatst en heeft met dank aan haar groene, puntvormige bladeren een rustige uitstraling.

 

Groen met witte spikkels: Scindapsus Spikkel

De naam van de Scindapsus Spikkel verraadt het uiterlijk al. Ten opzichte van de Aureus heeft de plant duidelijke witte spikkels op het blad. De Spikkel plant is ook een stukje groter dan de Aureus. Het verschilt namelijk 5 centimeter, maar qua diameter schelen de planten elkaar niet. De Spikkel is ook verkrijgbaar in een large variant. Deze naamgenoten schelen elkaar 15 centimeter in de lengte en 8 centimeter in de diameter.

 

Een vlammend uiterlijk: Scindapsus Pictus

Een bijna identieke plant is de Scindapsus Pictus. Deze plant heeft enorm veel weg van de Spikkel maar wanneer de planten worden vergeleken is er toch één duidelijk verschil te zien. De Pictus planten zijn namelijk niet gespikkeld maar hebben een vlammend bladstructuur. Door het vlammende uiterlijk is de Pictus zeer gewild en raakt niemand erop uitgekeken.

 

Scindapsus hang in Terra Cotta pot

Deze Scindapsus is ongeveer net zo groot als de Pictus. 60 centimeter in de hoogte en een diameter van 30 centimeter. Deze plant zit qua structuur en uiterlijk tussen de Spikkel en Pictus in. Het blad heeft namelijk een combinatie van Spikkels en Vlammen. De Terra Cotta pot heeft een rustige uitstraling die ervoor zorgt dat de plant duidelijk opvalt.

 

Goedkope, staande plant: Epipremnum Scindapsus

Voor iemand die opzoek is naar een rustige plant ter decoratie van de kamer is dit een zeer geschikte optie. De Epipremnum heeft een lastige naam die schijn doet ophouden. De plant stelt namelijk weinig eisen aan de verzorging en heeft een rustige, flegmatieke uitstraling. Wanneer u voor deze plant kiest moet u er wel opletten dat deze Epipremnum een stukje groter is dan de Scindapsussen die tot nu toe zijn genoemd. De plant heeft verschillende groottes. De Epipremnum small gaat namelijk tot 110 centimeter de hoogte in en heeft een diameter van 23 centimeter.

De Epipremnum large is in de hoogte 45 centimeter groter en in de diameter 5 centimeter. Het verschil lijkt klein maar is in het echt aanzienlijk. Houd bij het uitzoeken van de planten dan ook goed rekening met de hoogte en oppervlakte van de ruimte.

Is er een twijfel tussen klein of groot? Dan kunnen wij u geruststellen. Er is namelijk ook een Epipremnum medium die een hoogte heeft van 125 centimeter en een diameter van 24 centimeter.

 

Plant met krachtige uitstraling: Artstone Scindapsus

De plant in Artstone pot staat bekend om de krachtige maar rustige uitstraling. Het is een grote plant van maar liefst 125 centimeter die gemakkelijk assembleert met het interieur. Voor deze Scindapsus geldt hetzelfde als de andere soorten. Geen direct zonlicht maar halfschaduwplaatsen. Eén keer per week water geven en graag positioneren in een omgeving met een minimale tempratuur van 15 graden.

 

Last but not least: Epipremnum Draadzuil

De laatste plant die vandaag wordt besproken is de Epipremnum Scindapsus Draadzuil. De lange maar zeer dunne plant is gewild door haar interessante uitstraling. De bladeren zijn mooi donkergroen van kleur en laten het weten wanneer ze te weinig licht of water krijgen. De bladeren krijgen in dat geval namelijk een gelere kleur.

 

Bestel uw Scindapsus gemakkelijk bij Fleurdirect

Neem is een kijkje in de totale collectie en zoek een plant uit die perfect in uw interieur past. Via Fleurdirect.nl shopt u gemakkelijk alle planten bij elkaar en worden de planten binnen enkele dagen al geleverd. Geef de Scindapsusplant eens een kans en u zult alle voordelen zelf ervaren!