Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Woonplanten van februari: winterbloeiers

  • Geplaatst op
Woonplanten van februari: winterbloeiers

Om de maand februari goed door te komen en alvast toe te leven naar de lente, zijn de winterbloeiers rond deze tijd zeker niet te missen. Daarom staan de winterbloeiers ook in het zonnetje deze maand en zijn ze uitgeroepen tot woonplanten van februari.

Winterbloeiers, woonplanten van februari

Om de maand februari goed door te komen en alvast toe te leven naar de lente, zijn de winterbloeiers rond deze tijd zeker niet te missen. Daarom staan de winterbloeiers ook in het zonnetje deze maand en zijn ze uitgeroepen tot woonplanten van februari. Er zijn verschillende kamerplanten die onder deze winterbloeiers behoren. De Primula, Jasmijn en Asbloem zijn deze prachtige planten die in de winter de mooiste bloemen geven. In de winter kan het soms best kaal zijn en het interieur kan dan wel wat kleur gebruiken. De lente komt in de beurt, maar als u nou niet kunt wachten, dan kiest u voor de mooiste winterbloeiers.  

 

Mooie winterbloeiers als de Asbloem en de Primula

Bent u toe aan wat vrolijkheid in huis rond deze donkere tijden? Dan brengt de Asbloem meer kleur aan het interieur en dat is precies wat u nodig hebt. Door de vrolijke kleuren krijgt al helemaal het lente gevoel en zo lijkt het niet meer zo ver weg. De Asbloem heeft officieel de naam Senecio en komt uit het Middellandse Zeegebied waar deze vooral te vinden is op de Canarische Eilanden. Er zijn veel verschillende Asbloemen te verkrijgen. De naam komt van de groen met asgrijze bloemen, maar de bloemen zijn er ook de kleuren wit, blauw, pars of roze. Maar de Asbloem kan nog unieker, zo zijn er ook diverse tweekleurige bloemen die in combinatie met de andere asgrijs met groene bladeren extra mooi uitkomen.

Naast de Asbloem behoort ook de Primula tot de winterbloeiers van februari. Ook deze plant beschikt over prachtige vormen en kleuren waardoor deze een unieke uitstraling heeft. De Primula bloeit prachtig in het voorjaar, maar begint al aan het einde van de winter met het bloeien van bloemen. De naam Primula komt van primus en betekend eerste, dit omdat deze kleurrijke plant de eerste bloeier van het jaar is. De bloemen van deze winterbloeier zijn een combinatie van wit, roze, blauw en violette. Met de Asbloem en Primula kunt u de lente alvast in huis halen.

 

De Jasmijn, een groene winterbloeier

Naast de kleurrijke bloeiers voor in de winter, staat de Jasmijn, een prachtige groene sierlijke struik ook in de spotlights. Deze kamerplant beschikt over lange groene slingers en de Jasmijn laat mooie witte bloemen bloeien. Ook deze bloemen komen aan het einde van de winter tevoorschijn en geven u alvast een voorproefje op de lente. De Jasmijn is een erg bekende plant en dat is niet voor niets, door de unieke en sierlijke uitstraling past deze in ieder interieur. Kijk u uit naar de lente en wilt u graag de laatste weken van de winter fleurig afsluiten? Bestel dan een van de winterbloeiers bij Fleurdirect.nl en vrolijk uw interieur binnen no-time op!