Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Woonplanten van maart; Voorjaarsbrengers

  • Geplaatst op
Woonplanten van maart; Voorjaarsbrengers

Het voorjaar begint eindelijk weer te komen en daar horen ook kleurrijke en mooie bloeiende planten bij. Daarom zijn de voorjaarsbrengers woonplanten van de maand maart.

Woonplanten van maart; Voorjaarsbrengers

Het voorjaar begint eindelijk weer te komen en daar horen ook kleurrijke en mooie bloeiende planten bij. Daarom zijn de voorjaarsbrengers woonplanten van de maand maart. Om u alvast in de stemming te brengen van de lente die er nu toch echt aan gaat komen. Hij heeft even op zich laten wachten, maar de temperaturen gaan langzaam weer omhoog en het weer wordt zachter. Buiten zijn hier en daar al sneeuwklokjes en narcissen te zien, maar ook voor binnen hebben we wat meer kleur nodig. De Narcis kan namelijk ook prima binnen worden neergezet om zo uw woonkamer meer kleur te geven. Het begint allemaal met bruine bollen waar prachtige groene stengels uit groeien met knoppen. Deze knoppen bloeien uit tot schitterende trompetbloemen, dit gaat erg snel en zo heeft u binnen no-time de lente in huis gehaald. Naast de Narcis behoren ook de Muscari, Hyacint, Tulp en de Kievitsbloem tot voorjaarsbrengers.  

 

Meer kleur in huis door de Muscari, Hyacint of de Tulp

Er zijn verschillende planten die vallen onder de voorjaarsbrengers. Niet alleen de Narcis, zoals u hierboven kunt lezen, maar ook de Muscari behoort tot deze woonplanten van de maand maart. De Muscari, ook wel het blauw druifje genoemd, beschikt over witte, blauwe of paarse druifvormige bloemetjes. De Muscari is vooral veel te vinden in Griekenland, Bulgarije en Turkije. Gelukkig kunnen wij hier in Nederland ook gewoon genieten van deze kleurrijke voorjaarsbrenger.

Naast de Muscari, is ook de Hyacint een geliefde voorjaarsbrenger die als bolplant veel kleur met zich mee brengt. De Hyacint was vroeger alleen te vinden in de natuur van Midden-Turkije tot Libanon. Maar wij kunnen er nu ook van genieten in onze Nederlandse huiskamers. Door de vele kleuren waarin de Hyacint te verkrijgen is, past deze in ieder interieur. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een roze, witte, blauwe of gele Hyacint. De Hyacint beschikt niet alleen over prachtige kleuren, deze plant brengt ook een heerlijke frisse geur met zich mee. Genoeg redenen dus om met de Hyacint de lente in huis te halen.

Ook de welbekende Hollandse Tulp zorgt voor een echt voorjaarsgevoel en behoort daarom ook tot de voorjaarsbrengers. Tulpen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en vormen. Zo kunt u voor Tulpen in pot kiezen die vaak klein blijven en beschikken over prachtige kleuren. Zo zijn er witte, gele, roze paarse, rode en oranje Tulpen. Met deze mooie kleuren weet u zeker dat de lente er snel aankomt.

 

De mooiste voorjaarsbrengers met een sierlijke uitstraling

De hierboven genoemd voorjaarsbrengers zijn prachtige planten die allemaal beschikken over sierlijke kleuren. Naast deze vier planten behoort er nog een plant tot deze lente bloeiers. Dit is namelijk de Kievitsbloem. De bloemen van deze plant beschikken over een uniek bloembladpatroon waardoor de Kievitsbloem nog vrolijker wordt. Al deze mooie voorjaarsbrengers brengen inderdaad het voorjaar eenvoudig bij u binnen. Zo kunt u uw interieur alvast lente-proof maken met behulp van deze planten. De voorjaarsbrengers zullen een hele poos blijven staan en door de juiste verzorging kunt u er extra lang van genieten.