Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Klaar voor de herfst met deze planten

  • Geplaatst op
Klaar voor de herfst met deze planten

De dagen worden weer korter en de temperaturen dalen, de zomer is officieel voorbij en de herfst heeft ons landje weer bereikt. De bladeren aan de bomen krijgen langzaam die mooie oranje, gele en rode kleuren die zorgen voor een sfeervolle uitstraling buiten.

Klaar voor de herfst met deze planten

De dagen worden weer korter en de temperaturen dalen, de zomer is officieel voorbij en de herfst heeft ons landje weer bereikt. De bladeren aan de bomen krijgen langzaam die mooie oranje, gele en rode kleuren die zorgen voor een sfeervolle uitstraling buiten. Deze sfeervolle en warme uitstraling kan ook eenvoudig binnen worden gecreëerd met de mooiste decoraties. Onder deze decoraties vallen ook kamerplanten, deze kunnen namelijk ook zorgen voor een herfstachtige sfeer in huis. In combinatie met wat heerlijk geurende kaarsen, herfstbladeren en een paar pompoenen hier en daar, voelt een woonkamer zo als een herfstachtig bos.

 

Wij van Fleurdirect.nl hebben een aantal kamerplanten op een rijtje gezet die in de herfst goed tot hun recht komen. Hieronder vindt u planten die perfect zijn voor deze herfstachtige dagen en die uw interieur binnen no-time omtoveren tot een prachtige omgeving om hier de knusse herfstavonden in door te brengen.

 

De Pannenkoekenplant

Een makkelijke plant die in de herfst goed tot zijn recht komt is de Pannenkoekenplant. Deze makkelijke kamerplant komt van oorsprong uit China en heeft een zekere comeback gemaakt in de Nederlandse huiskamers. Door de retro uitstraling en de mooie ronde bladeren staat deze perfect in een herfstachtig interieur.

 

De Croton (Wonderstruik)

Alleen al het kijken naar deze plant zorgt voor een herfstgevoel. De Croton, ook wel Wonderstruik genoemd, beschikt over prachtige herfstkleuren waardoor dit de perfecte kamerplant is voor de komende maanden. Oorspronkelijk komt deze kleurrijke plant uit Indonesië en India. Door de gele, rode, oranje en paarse bladeren is dit een geschikt herfstplant voor in de woonkamer, keuken of slaapkamer.

 

De Philodendron

Oorspronkelijk komt deze plant voor in het regenwoud van Zuid Amerika, maar de Philodendron kan ook de regenachtige herfstdagen in Nederland beter maken. Deze kamerplant wordt ook wel de Monstera of Gatenplant genoemd en door de makkelijke verzorging is het een zeer geliefde plant. De Philodendron kan naast uw interieur ook kantoorruimtes herfstproof maken.

 

De Orchidee

Deze sierlijke plant is niet voor niets uitgeroepen tot woonplant van de maand September. Door de vrolijke kleuren is het een unieke plant die het interieur in de herfst wat meer kleur kan geven. Om helemaal die herfstsfeer in huis te halen kunt u kiezen voor Orchideeën in de kleuren oranje, donker paars of wit. Door de vele kleuren en unieke vormen van de bloemen kunt u blijven variëren.

 

Minder verzorging van kamerplanten in de herfst

Na een warme zomer is het tijd om even adem te halen, kamerplanten hebben in de herfst namelijk veel minder verzorging nodig dan in de zomermaanden. Dit betekend dat de planten minder voeding nodig hebben, minder water en dus minder aandacht. Zo wordt de verzorging van deze kamerplanten in de herfstmaanden lekker makkelijk en hebt u tijd om heerlijke tot rust te komen. Niet iedere plant is hetzelfde en ook niet iedere kamerplant gaat in de herfst in ruststand. Kijk daarom eerst goed naar de behoeften van een kamerplant en stem daar de verzorging op af. Hiervoor kunt u ook altijd een kijkje nemen in onze plantengids, hier vindt u handige informatie over de verzorging en het onderhoudt van diverse kamerplanten.