Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Planten voor Moederdag

  • Geplaatst op
Planten voor Moederdag

Er wordt al volop reclame gemaakt voor diverse feestdagen. Zo komt ook Moederdag er al weer aan om uw moeder te mogen verrassen of verwennen.

Planten voor Moederdag

Er wordt al volop reclame gemaakt voor diverse feestdagen. Zo komt ook Moederdag er al weer aan om uw moeder te mogen verrassen of verwennen. Even een dankmoment omdat zij altijd klaar staat en goed voor u zorgt, maar wat geeft u haar als bedankje? Denk groen! Het is de trend van 2017, makkelijk te combineren en levendig. Een plant maakt het interieur helemaal af, zo is er een grote plant in pot maar ook mooie bloeiende kamerplaten of een set orchidieën.  Een makkelijke manier om de ruimte wat op te vrolijken en te zorgen voor het zuiveren van de lucht. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een ‘woonplant van de maand’ maar de cactus is tegenwoordig ook helemaal hip.

 

Planten trends van 2017

De cactus heeft maar weinig verzorging nodig, 1 x per maand water is meer dan genoeg, zonlicht is wel essentieel en wordt het liefst op kamertemperatuur gehouden. De cactus is in verschillende formaten verkrijgbaar, er zijn mini-cactussen die op diverse manieren te decoreren zijn maar ook kamerplant-formaat-cactus. Of kies ervoor om een mooie palm te geven, zeer geschikte plant voor de kamer omdat ze alleen maar in de lengte groeien. Makkelijk voor als er niet zoveel ruimte beschikbaar is maar u wel de woonkamer wilt opfleuren.

Is uw moeder gek op olijven? Dan is de olijfboom een goed cadeau. De olijfboom is enorm populair en dat komt doordat de boom olijven produceert, waar Nederlanders gek op zijn! Wel is het belangrijk om de olijfboom goed te verzorgen, zo vereist de boom veel licht en speciale voeding voor goed onderhoud. De olijfboom kan prima binnen worden neergezet als ze maar goed in het licht staat. Gaat de boom buiten staan? Plaats haar in de volle grond en zorg ervoor dat ze niet te veel water krijgt, check voor het watergeven of de grond goed droog is. De boom groeit redelijk langzaam en het duurt dan ook even voor u de boom haar eerste vrucht ziet dragen.

 

Kamerplant combineren of alternatieven

Ook is het altijd leuk om een kamerplant te combineren met een van de ‘mei’-planten zoals bijvoorbeeld de Potlelie of de Campanula, speciaal voor Moederdag. Heeft uw moeder minder groene vingers of weinig tijd om een kamerplant te onderhouden? Dan is er ook altijd nog de optie om kunstplanten te geven, dit is een prima alternatief en makkelijk te onderhouden. Kunstplanten verkleuren niet bij contact met UV licht, hierdoor kunt u nog jarenlang genieten van een prachtige kunstbloem. Wilt u toch liever een prachtige kamerplant? Denk dan eens aan een bloempot om het af te maken, een leuke toevoeging voor het interieur en er zijn diverse soorten bloempotten om te kiezen. Een ruime kamerplant zorgt voor een sfeervolle groene omgeving in de woonkamer of keuken maar zorgt ook voor een positieve vibe. Wees er snel bij zodat u zeker bent van een speciaal cadeau om uw dierbare moeder te bedanken!