Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Welke plant past het beste bij uw interieur?

  • Geplaatst op
Welke plant past het beste bij uw interieur?

Om uw woonkamer stijlvol in te richten kunt u de muur een ander kleurtje geven maar ook nieuwe planten in de kamer zetten. En welke plant kiest u dan, gaat u voor groot of kiest u voor subtiele kleine sierplantjes?

Welke plant past het beste bij uw interieur?

Om uw woonkamer stijlvol in te richten kunt u de muur een ander kleurtje geven maar ook nieuwe planten in de kamer zetten. En welke plant kiest u dan, gaat u voor groot of kiest u voor subtiele kleine sierplantjes? Om deze keuze te kunnen maken is het belangrijk om te weten welke plant het best past bij uw interieur. Alle ideeën in tijdschrift en online artikelen zijn hartstikke leuk en interessant maar u kunt hiermee ook uw interieur verpesten dus zorg ervoor dat de plant wel past in de kamerstijl. Bedenk van te voren of de plek die u in gedachten heeft wel voldoende licht geeft voor de plant of is de plek misschien te warm of te koud qua temperatuur. Om dit allemaal goed uit te zoeken geven wij graag wat tips en advies om de juiste plant in huis te halen.

 

Soorten planten voor uw interieur

Kleine planten: De laatste trend die zich ontwikkeld heeft op het gebied van planten zijn de kleine plantjes (eventueel in potjes). Overal verschijnen kleine plantjes, met name cactussen en vetplantjes zijn een enorme hype. Deze zijn gemakkelijk te verzorgen doordat ze vaak zelf water opslaan voor een bepaald tijd, geschikt voor iedereen die ook maar een beetje groen in huis wilt hebben. Ook zijn kleine plantjes leuk om te combineren in hangpotjes.

 

Middelgrote planten: Hier kunt u bijvoorbeeld denken aan planten vanaf 30 cm die eenvoudig in de vensterbank te plaatsen zijn, denk aan een anthurium of een aloë vera plant. Deze planten zijn erg makkelijk om te verzorgen, ze hebben veel zonlicht nodig en minimaal watergebruik. Voor deze planten heeft Fleurdirect een erg mooi assortiment aan bloempotten om zo de look helemaal af te maken.

 

Grote planten: Bij grote kamerplanten kunt u denken aan planten vanaf 60 cm hoog, deze geven net wat meer uitstraling in het interieur wat erg mooi kan uitkomen als u de plek ervoor heeft. Palmen en bonsaibomen kunnen net die finishing touch geven aan het interieur en zorgen voor een sfeervolle groene ruimte.  Deze planten zijn goed te verzorgen ze hebben weinig water nodig en met name veel licht.

 

XXL planten: Er zijn zelfs planten van 180 cm tot wel 240 cm lang in ons assortiment, bedenk wel goed dat u hier écht de ruimte voor moet hebben anders wordt uw woonkamer al snel veel te vol en lijkt de ruimte kleiner. Deze planten hebben net wat meer verzorging en aandacht nodig dan de kleinere planten, zo is de standplaats van de plant erg belangrijk i.v.m. de zon. En de XXL planten hebben vaak wat extra plantenvoeding nodig om de plant mooi uit te laten komen.

 

Ideale interieurplanten van Fleurdirect

Makkelijke planten om te verzorgen zijn de Kalanchoë, Crassula, vetplanten, cactusplanten, draceana planten, deze vindt u dan ook allemaal terug in het assortiment van Fleurdirect. Houdt er wel rekening mee met het plaatsen van een plant in uw interieur of u (jonge) kinderen hebt, zij willen nog wel eens veel bewegen en rennen door het huis en het zou zonde zijn als dan de plantenpotten omvallen. Voor de echte kleintjes in uw huis is het belangrijk dat de bloempotten niet binnen handbereik zijn, zij willen vaak dingen in hun mond stoppen om te onderzoeken wat dat is. Ook vermindert planten in uw interieur stress, wat een plantje erg geschikt maakt om te geven of te krijgen. Juist in stressvolle periodes als tentamens, examens, sollicitatieperiodes of andere spannende momenten. Een plant geeft rust.