Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Woonplanten van de maand mei: Zenplanten

  • Geplaatst op
Woonplanten van de maand mei: Zenplanten

De Bonsai, Ficus Ginseng en de Dracaena lucky bamboo behoren tot de Zenplanten. Deze planten zullen in de maand mei zorgen voor een mindful en zen gevoel in huis.

Woonplanten van de maand mei: Zenplanten

De Bonsai, Ficus Ginseng en de Dracaena lucky bamboo behoren tot de Zenplanten. Deze planten zullen in de maand mei zorgen voor een mindful en zen gevoel in huis. Zenplanten werden in de 14e eeuw al gebruikt door Zen boeddhisten bij het inrichten van de tuinen om daar te kunnen mediteren. De eerbied van de natuur stond toen centraal en sobere tuinen werden voorzien van prachtige Zenplanten. De uitstraling van Zenplanten zorgen voor meer diepte en hoe langer ernaar gekeken wordt, hoe interessanter deze planten worden. Een Zen interieur creëren kan dus eenvoudig met deze Zenplanten. Zorg er wel voor dat het rustig blijft, maak gebruik van neutrale kleuren en bijvoorbeeld natuurlijke materialen.

 

De Bonsai en Ficus Ginseng zorgen voor een rustig en zen interieur

Bonsai betekend in het Japans letterlijk ‘plant in pot’. De Bonsai is een Japanse kunstvorm die wordt gericht op het kweken van miniatuurbomen in potten. Bonsai planten zien er daarom ook uit als kleine boompjes die gemakkelijk in de woonkamer of keuken kunnen worden geplaatst. Deze kunstige plant valt onder de Zenplanten en dat is dan ook niet voor niets. Door de rustige, maar toch unieke uitstraling zorgt het voor een zen interieur. Het grote voordeel van een Bonsai boompje of de Ficus Ginseng (ook een bonsai soort) is dat deze zowel binnen als buiten kunnen staan. Een mindful interieur kan dus eenvoudig worden doorgetrokken naar de tuin. De Bonsai en Ficus Ginseng houden van een lichte standplaats en een relatief hoge luchtvochtigheid. Geef de Bonsai pas water als dit echt nodig is, dit is wanneer de grond droog wordt. Voor een nog mooiere Bonsai boom kan er ook gebruik worden gemaakt van extra plantenvoeding speciaal geschikt voor deze Zenplant.

 

De Dracaena lucky bamboo, een exotische kamerplant

Wat extra geluk kan iedereen wel gebruiken, daarom is de Dracaena lucky bamboo de perfecte Zenplant. Deze plant wordt ook wel de geluksbamboo genoemd. Het is een exotische kamerplant die garant staat voor een flinke dosis geluk. Deze plant is te herkennen aan de heldergroene kleur en een typische bamboe uitstraling. Alhoewel de geluksbamboo niet een echte bamboo is, maar behoort tot de Dracaena en is daardoor makkelijk om binnen te hebben. In Azië staat deze plant bekend onder het symbool van succes, gezondheid, rijkdom en geluk. Hierdoor is deze plant dus ook een perfecte Zenplant die zorgt voor meer rust in bijvoorbeeld de woonkamer.

 

Een goede verzorging van Zenplanten

Al deze bovenstaande Zenplanten houden van veel licht, een lichte standplaats zonder directe zon is dan ook perfect. De Bonsai en de Ficus Ginseng houden van een lichtvochtige kluit zonder dat er een laagje onderin de pot komt te staan. Dit in tegenstelling tot de Dracaena lucky bamboo die juist graag in een laagje water staat. Voor een uitstekend groeiproces is plantenvoeding ook van belang, dit kan eens in de vier weken worden toegediend. Als de temperatuur buiten niet onder de 15o C komt, dan kunnen al deze planten ook de tuin, het terras of het balkon helemaal zen en mindful maken.